Helgen som gick

Jag har ju redan berättat om spillolyckan med rövin på fjärrkontrollen. Här är en bild från före händelsen, föreställande min nya bok som också drabbades, samt den substans som i grunden gjorde att olyckan kunde ske (alkohol).
Jag behövde inte vara utan fjärrkontroll länge i alla fall, för idag var jag vips hur pigg och glad som helst så vi åkte till Kvibergs marknad och köpte en ny. Vi hade tagit med den gamla och visade den för en gubbe med ett hundratal fjärrkontroller och han tog direkt fram en likadan som våran! Perfekt! Nedan är en bild. På marknaden fanns även vindruvor som syns på bilden.

Kål på danska

Efter en olyckshändelse igår som involverade vin är vår fjärrkontroll till tv:n nu obrukbar. Så jag måste titta på ett danskt program om kål, vilket jag även gärna tipsar dej om, Ida! I min fantasi behöver vi nu ett negerbarn i piccolo-kostym som står vid tv:n och byter kanal när jag vill zappa. Som tur är kan man också köpa en ny universalfjärrkontroll för 99 kronor istället.

Tillbaka till Ecuador

Jag satte på tv:n och snubblade över en dokumentär, Musikresan, med klipp ur Tom Alandhs filmer (tror jag). Då fick jag se ett kort klipp från Ecuador med en spansk sång och åh vad jag längtade tillbaka! Filmen var gammal, men de typiska ecadorianska bönderna såg likadana ut som när jag var där. Och de ser verkligen ut som typisk sydamerikansk urbefolkning. (Indianer är ett känsligt ord.) Fast jag känner mest till de som bodde i staden och inte på landsbygden, där jag mest var på genomresa. Det kanske är en anledning att åka tillbaka och se sig om lite noggrannare!
Que bonita tierres tienes!

Brödmys

Brödbak igen. Dels ett med 1/4 rågmjöl, 1/4 grahamsmjöl, och dels ett med julmust som degspad (något min syster brukar göra). Så det blev som vanligt middagsmys efter tolv eftersom jag är ett nattdjur.

Grönt

I vår tvättstuga finns en bänk som är en gratisloppis, det vill säga där någon lämnar saker den inte vill ha och någon annan tar dem. Bland fynden som mitt hushåll släpat hem kan nämnas en Peak-jacka, en gammal bok om fornminnen i Göteborg inklusive karta, en sportjacka med ränder (liknande min försvunna favorittröja från second hand i Schweiz) samt böcker om socialism. Tröjan nedan hade en ganska stor fläck på ryggen, men jag tog den och efter färgning så är den nu läckert Amazonas-grön. Tyvärr färgades även tvättmaskinen, så nästa gång jag färgar ska jag prova i en maskin av äldre modell. Den jag färgade i idag har en tjock gummiring runt luckan där det fastnade massa färg, som jag fick torka av med disktrasa och sedan körde jag maskinen tom, så jag hoppas att det inte skall drabba nästa tvättare. Jag tror att det är för att den fortfarande är våt som tröjan ser flammig ut på bilden, och jag hoppas att det går bort när den torkat. Man kan också fråga sig om det verkligen är värt att färga en gammal sladdrig H&M-tröja, men för mig är det värt det! Jag har nämligen konsumtionsfasta och har bestämt mig för att inte köpa kläder på minst ett år. Det har jag hållit sedan i somras med endast två ynka undantag (kigurumi och halloween-kostym). Jag saknar inte alls att köpa kläder, fastän jag handlade ganska mycket innan, utan tvärtom tycker jag att det är betydligt roligare att få och hitta kläder istället för att köpa!


Den slappa helgen

Denna helg var ingen städhelg. Tentorna är över och det var en helg för tv-serier, filmer, stickning och ätande.
Igår lagade jag själv mat för första gången på länge. Jag har haft fullt upp med tentaplugg på sistone och som tur är har jag blivit serverad mat under tiden. Så igår blev det min tur att göra pastagratäng med chevre-ost. (Osten var dock inte min idé men det blev fantastiskt gott!)
Idag gick jag med i hyresgästföreningen, mest för att jag tror att jag är intresserad av hyresrättsfrågor men jag orkar ändå aldrig läsa på.

5 minuter...

och en cocacola senare och Hammster är speedad!

Tråk

Det är tråkigt, men så här ser min kväll ut.
Jag gillar flervariabelanalys, men jag har skrivit tenta i 5 timmar idag på förmiddagen och då vill jag göra något ledigt och meningslöst roligt efteråt.
Men imorgon.
Då ska det firas.
Kanske med sömn, kanske med alkohol.
Vi får helt enkelt se vart det barkar!

Tentaflykt

Synd att internet inte förmedlar lukter (ännu?), för det är den artificiella bananlukten som ger mig en stark känsla av simskola.

Kigurumi!

Tigger och Hammster äter sin favoritmat och torsdagsmyser!

Tax

Idag blev jag lycklig för jag såg en tax. Tyvärr var det inte gullegrisen nedan men vilken tax som helst kan få mig på gott humör!

Matlab igen

Dessa bilder programmerar jag fram idag:


Gycklarnas afton


Så kan man spendera eftermiddagen om man flyr från studierna. Med gycklarnas afton och höstsolens skuggspel på väggen.

Kärlek

Höstsolen utanför är så vacker så jag blir uppfylld av kärlek när jag går till tvättstugan. Och en mal hälsar på men han ville inte komma in, bara sitta på ytterdörren.

Bröd

Igår bakade jag bröd, det tog hela kvällen. Det hade flera orsaker, men generellt kan man väl säga att det berodde på att jag improviserade fram receptet. Först kokade jag 4-kornskross i grädde. Det doftade som risgrynsgröten på julafton; ljuvligt. Men det behövde koka ett tag för att kornen skulle mjukna. Sedan var det ju tvunget att kallna för att inte jästen skulle dö så jag fick stå i fönstret och röra runt i grytan en bra stund medan människor i feststämning gick förbi utanför fönstret och kikade in på denna märkliga varelse i mormors klänning och med grötslev klockan elva en fredagkväll. Sedan skulle jag prova degkrokar för första gången, vilket gav visst resultat men degen blev ändå helt oformlig och kladdig så jag fick göra om med vanlig slev och den blev aldrig sådär slät som jag önskade mig. Den jäste bra i alla fall så jag bara hivade i den i formarna och brödet blev gott och bra men med lite dålig sammanhållning.

Slänter

Tillsammans med mina gruppkamrater i kursen Geoteknik har jag gjort en liten analys av en slänt vid Lundbytunneln. Vi kom oroväckande nog fram till att slänten inte är särskilt stabil, utan att en snutt av marken när som helst skulle kunna glida iväg. Som tur var hade vi gissat ganska vilt vad gäller jordmaterialens egenskaper, så risken att det händer i verkligheten är ju uppenbarligen mindre, eftersom det inte har hänt (än). Vi vet inte heller vilka åtgärder som har vidtagits för att stabilisera upp slänten. Den gröna cirkelbågen i bilden är den bit av jorden som det är störst risk ska glida iväg. Det svarta är urberg och det bruna är lera, ett riktigt kasst material att ha i en slänt!
Till vår hjälp har vi använt programmet SLOPEW. Men kära hinsingebor, nästa gång ni åker bil i närheten av Lundbytunneln så ta det lite extra försiktigt är ni snälla så att ni inte glider iväg. Ett skräckexempel kan ses här:
http://www.youtube.com/watch?v=3q-qfNlEP4A
(Jag älskar kvalitén, dialekten och animationerna på filmen ovan!)

RSS 2.0