Tant af Snirkelsnorkel

Idag provar jag ärvekläder från Iris. Här är några outfits (av många!):
Ja, det kanske inte ser så märkvärdigt ut men det är roligt med massa nya tant-kläder! Och trots att Iris hade betydligt kortare ben än jag så var nästan alla hennes byxor upplagda med rejäl marginal, så det ska nog gå att ordna byxor som passar till mig också. Det syns ju inte på bilderna att de slutar alldeles för nära knät och för långt ifrån anklarna.

Roligt

Jag har massa ångest för att jag bara surfar runt på bloggar istället för att göra något viktigt och stort för världen. Men jag hittar en del roliga saker.

Vaken

Trött hela dagen. Sedan kan jag inte somna. Vad är det för fel? Har läst min bok om Emma som dog 7 år gammal av allergi. Sorgligt.

Iris

Vila i frid. Förutom två fina bilder på dig hittade jag också otalig bilder på huvudlösa människor, suddiga hus, blommor, äppelhinkar, diverse inredning och främmande miljöer. Min farmor var världens sämsta, och bästa, fotograf.
God jul önskar farmor:
Ps. Kameran funkar igen men bara ungefär en minut i taget.

Hungern

Åh, att man alltid ska behöva äta mat! Alltid i gamla tv-program när de frågar vad som kommer vara annorlunda på 2000-talet så säger folk dels att man kommer åka omkring i svävande bilar, och dels att man kommer ha ersatt maten med ett piller. Och ibland tycker jag att det skulle vara en bättre idé, så skulle maten vara något som man verkligen njöt av och inte ett måste. Det är ju dessutom faktiskt möjligt, man skulle kunna leva på kosttillskott och pulver men det känns inte riktigt som att det är erkänt okej. Nu har jag i alla fall släpat mig själv till affären och ikväll blir det hamburgare med rödbetssallad. Smaklig måltid, Hammster af Snirkelsnorkel!

O helga natt igen

Mitt förra inlägg begränsade sig ju till svenska män som sjunger O helga natt. Nu tänkte jag utvidga temat lite och ge tips om andra versioner som också kan passa i juletid:
Sissel Kyrkjebø sjunger änglalikt med sagolik Mio min Mio-stämning på gränsen till sorgligt, men väldigt pampigt.
Nat King Cole har jag precis upptäckt och jag gillar honom väldigt mycket! Sången blir ganska annorlunda på amerikanska, inte så sakral på något sätt utan mer familjär och kärleksfull. Jag rekommenderar också All I want for Christmas (is my two front teeth) som inte alls blir töntig och outhärdlig när det inte är ett barn utan en kraftfull neger som sjunger! En av årets favoritjullåtar.
Mariah Carey ger mig tyvärr starka köpcenter-vibbar men om man kan tänka bort det är videon mycket stämningsfull och glad och Mariah är fin att titta på. Denna gospelversion är väl på helt andra änden av skalan jämfört med de högtidliga herrarna i förra inlägget.
Det var alla för stunden, nu ska jag fortsätta lyssna på Nat King Cole och plugga.

O helga natt

Jag älskar O helga natt. Alla rader får mig att rysa men att jag uti min slav ser en älskad broder får mig att dubbelrysa! Den bästa versionen är när Gösta Winbergh sjunger, han finns på Spotify. Här är några som finns på youtube:
Anders Ekborg tycker jag är bäst. Han sjunger julklädd med en julklädd kör i en julpyntad miljö, vilket jag tycker är trevligt.
Tommy Körberg är att föredra om man älskar hans ansikte och vill ha en närmare titt i drygt 4 minuter. Mer vibrato än någon av de andra.
Loa Falkman tar oss tillbaka till 1986 och är söt med sin allvarliga uppsyn, blicken långt bort i fjärran och väldigt röd och bucklig slips. Ljudet är lite dåligt och lågt så kom ihåg att skruva ned volymen igen när du har lyssnat klart!
The Ark gör en väldigt The Arkig-version med dålig sång i jämförelse med de andra men desto mer ung Ola Salo med emokid-blick så denna kan man inte lyssna på utan att titta också!
Peter Jöback sjunger med sin egen stil och betonar/synkoperar lite annorlunda vilket är bra men det känns inte alltid som att han vet vad han sjunger om. Tyvärr är ljudkvalitén dålig på youtube-klippet!
Erik Linder sjunger mycket bra tycker jag men videon är konstig. De levande ljusen ger dock stämning så det räcker. Som en yngre version av Loa eller Tommy.
Jussi Björling måste ju förstås också nämnas.  Den tidstypiska symfoniorkestern med harp-plock tillsammans med bildspelet ger rätt stämning.
Var så god och njut!

Galet!

NOLL nya mail på en hel dag, det tycker jag är att underdriva. I övrigt en galet innehållsrik dag på 30+ timmar, som förhoppningsvis tar slut inom kort i min säng...

Pappersflygplan

Inatt lyssnar jag på den här.

Sinterklaas

Dagens måndagsmys avnjöts med en nederländsk film om Sinterklaas, som varje år kommer med en båt från spanien och ger nederländska barn presenter i 2 veckor (!) innan han fyller år dn 5:e december, vilket är just idag! Eller om det är den 6:e, man kan ställa ut sin sko och förvänta sig presenter i den natten mellan 5-6:e om man inte fått några tidigare. Med sig har Sinterklaas med sig ett gäng akrobatiska negrer som är hans slavar. Men i själva verket är det vita personer som målat sig svarta. Det var en trevlig film i alla fall! Ganska lik love actually och det slutade lyckligt för nästan alla!
När jag googlade runt och försökte hitta en lämplig bild (helst en från filmen men jag minns inte vad den hette) så hittade jag andra, i mitt tycke, finare bilder. Här är en till exempel. Ställ nu er sko nånstans och hoppas på presenter!


Snö :D

Det snöar. Sådär magiskt mitt i natten som man önskar sig. Allt är tyst och stilla (förutom snön som faller mjukt) och jag sitter inne i värmen och äter apelsiner. Välkommen Tove Jansson-liv. Stanna kvar!

23 kvar!

Helga af Snirkelsnorkel har öppnat första luckan i sin Hello Kitty-adventskalender. Den innehöll: en Hello Kitty-choklad!

RSS 2.0