Sofflyx

Sniff har den äran att sitta i soffan efter en magiskt vacker vinterpromenad runt Härlanda Tjärn.

Självkänsla?

Generellt sätt låter det konstigt om någon säger att han eller hon har dålig självkänlsa. Om man vet att man har dålig själkänsla så krävs det ju en viss självkänsla för att veta det.
Att jag tänker på det idag beror på att jag undrar varför jag kände mig som världens sämsta och fulaste människa bara för att jag råkade stöta på matti idag och säga hej glatt.

Emokid

Nej, vänta nu. Jag lyssnar på hela min emokid-lista. Och kastas mellan Olofshöjd, Pennygången, Tromsö, Gårdsten, en vit volvo, Falköpings lasarett, Frihamnen, Höstlugnås, Skövde kulturhus, Way out west... Och överallt längtar jag efter kärleken, utom på Pennygången. Där var allt nästan perfekt och där var jag lycklig. Inte alltid, men ibland.

Tommy

Inatt lyssnar jag på Tommy och hans mamma. Och jag längtar efter Sommaren, Stockholm och Kärleken.

Morgonplugg

med Cocorosie. ♥

Kalender inslagen i godispåse från London


"Jag är Dödn"

Bart och jag har måndagsmysat med Det sjunde inseglet. Det visar sig att jag inte riktigt har fattat kopplingen mellan Albertus Pictors målning av den schackspelande döden och filmen förrän nu. Pictor är ju till och med själv med i filmen! Fast jag kände inte till honom när jag sist såg den. Jag känner att det är dags att utforska Bergmans filmer lite bättre, och dags att läsa på lite ikonografi kanske.
3 saker att uppskatta med "Det sjunde inseglet":
1. Stockholmsskådisaccenten och tillhörande uttryck.
2. Medeltidsskildringen, den bästa jag vet även om den kanske inte är helt sanningsenlig.
3. En ung Max von Sydow med blond kalufs.
4. Färgglada kläder i svart och vitt

En ny kompis

Min nya gummibjörn från Tyskland som jag fick av Bart!

Marilyn

Nu har jag sett "My week with Marilyn". "Based on a true story." Den var bra! Jag längtade efter att också kändisflörta. Det var länge sen jag kändisflörtade. Jag har faktiskt aldrig kändisflörtat, så det är på tiden nu! Annars får jag bara hoppas att någon jag flörtat med kommer att bli kändis.

Sockor! Sockor!Man kan hitta...

...gamla tapeter under ett fult kök:
... en söt liten hund:
Sniff! <3

Kan det vara sant?

Det verkar som att jag har fått fyra på Materie- och vågteori!

Hinsehäxan

Jag gillade Hinsehäxan på SVT, av flera skäl. Jag är ganska säker på att vissa av 60-miljöerna är autentiska, det vill säga att det är gammal film. Till exempel från centralstationen eftersom det inte ser likadant ut där nu som då. Jag rekommenderar även P3 Dokumentär om Bordellhärvan. Doris Hopps telefonsamtal i tv-filmen är nästan exakta återgivanden av samtalen i dokumentären, som kommer från polisens telefonavlyssning. Nu återstår för mig att läsa boken, för att se hur sanningsenlig filmen är. Dokumentären (som inte egentligen handlar om Lillemor Östlin, men hon intervjuas på slutet) och filmen ger redan lite olika bilder.
Så här mysigt är det ovanpå tv:n.

Lilla fågel Blåmes


Passé

Det KAN vara så att meningen med mitt liv är att bli balettdansös.

Voilà

Piedestalen har medelst linolja fått en uppfräschning. Luftkvalitén har dock försämrats något i vardagsrummet.

Morgonpromenad

Soligt och kallt väder, ett konstverk skapat av naturen med tusentals istappar hängande från en bergvägg, kråkornas symfoni, kort sagt; morgonpromenad.
Hälsningar Tove Jansson af Snirkelsnorkel

Sunes Jul

För er (liksom jag) som är ledsna för att julen är slut och som vill återuppleva lyckliga delar av er barndom rekommenderar jag Sunes jul. Det tittar jag på idag.
För övrigt:
Gårdagens fem timmars "HALLÅ! Tror du att du kan hjälpa mig!" på jobbet kompenserades med "Hästen vi hade hette Rolf" när jag frågade om hästen hade ett typiskt hästnamn.

RSS 2.0