O helga natt

Jag älskar O helga natt. Alla rader får mig att rysa men att jag uti min slav ser en älskad broder får mig att dubbelrysa! Den bästa versionen är när Gösta Winbergh sjunger, han finns på Spotify. Här är några som finns på youtube:
Anders Ekborg tycker jag är bäst. Han sjunger julklädd med en julklädd kör i en julpyntad miljö, vilket jag tycker är trevligt.
Tommy Körberg är att föredra om man älskar hans ansikte och vill ha en närmare titt i drygt 4 minuter. Mer vibrato än någon av de andra.
Loa Falkman tar oss tillbaka till 1986 och är söt med sin allvarliga uppsyn, blicken långt bort i fjärran och väldigt röd och bucklig slips. Ljudet är lite dåligt och lågt så kom ihåg att skruva ned volymen igen när du har lyssnat klart!
The Ark gör en väldigt The Arkig-version med dålig sång i jämförelse med de andra men desto mer ung Ola Salo med emokid-blick så denna kan man inte lyssna på utan att titta också!
Peter Jöback sjunger med sin egen stil och betonar/synkoperar lite annorlunda vilket är bra men det känns inte alltid som att han vet vad han sjunger om. Tyvärr är ljudkvalitén dålig på youtube-klippet!
Erik Linder sjunger mycket bra tycker jag men videon är konstig. De levande ljusen ger dock stämning så det räcker. Som en yngre version av Loa eller Tommy.
Jussi Björling måste ju förstås också nämnas.  Den tidstypiska symfoniorkestern med harp-plock tillsammans med bildspelet ger rätt stämning.
Var så god och njut!

Kommentarer
Postat av: Lite mera...

Åh, kanske man skulle sy en Ekborg-väst till Daniel i julklapp?

2011-12-12 @ 09:46:29
URL: http://litemera.blogg.se/
Postat av: afSnirkelsnorkel

Ja, det vore chic! Och så kan han ha lite lagom slarvigt uppnäppt skjorta och en bångstyrig hårslinga i pannan.

2011-12-12 @ 13:41:27
URL: http://afsnirkelsnorkels.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0